Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] ~ Bone Mineral Density in Women with Rheumatoid Arthritis and Related Factors: Controlled Study/Romatoid Artritli Kadin Hastalarda Kemik Mineral Yogunlugu Ve Etkileyen Faktorler: Kontrollu Calisma (Original Investigation/Orijinal Arastirma) (Report) ~ by From the Osteoporosis World ~ Book PDF Kindle ePub Free

Bone Mineral Density in Women with Rheumatoid Arthritis and Related Factors: Controlled Study/Romatoid Artritli Kadin Hastalarda Kemik Mineral Yogunlugu Ve Etkileyen Faktorler: Kontrollu Calisma (Original Investigation/Orijinal Arastirma) (Report)


eBook details

  • Title: Bone Mineral Density in Women with Rheumatoid Arthritis and Related Factors: Controlled Study/Romatoid Artritli Kadin Hastalarda Kemik Mineral Yogunlugu Ve Etkileyen Faktorler: Kontrollu Calisma (Original Investigation/Orijinal Arastirma) (Report)
  • Author : From the Osteoporosis World
  • Release Date : January 01, 2008
  • Genre: Health & Fitness,Books,Health, Mind & Body,
  • Pages : * pages
  • Size : 265 KB

Description

Giris Iskelet tutulumu romatoid artritin (RA) iyi bilinen bir komplikasyonudur (1). RA ile birlikte gorulen osteoporoz (OP) inflamasyon olan eklemlere komsu bolgelerde lokalize olarak veya aksiyal ya da apendikuler tutulum gosteren generalize kemik kaybi seklinde gorulebilir (2,3). Periartikuler kemik kaybinin kemik dongusundeki lokal artisla iliskili olabilecegi dusunulmektedir. Generalize OP ise kemigin yeniden yapilanmasinda negatif bir dengeye yol acan cesitli faktorlere bagli olabilir (1). Erken donemde fonksiyonel kapasitede azalma, hastalik aktivitesi ve hastalik suresi gibi hastaliga bagimli faktorler ozellikle kalca kemik yogunlugunu etkiler (4). Cliceki bir calismada azalmis kemik yogunlugunun belirleyicilerinin kalca icin ileri yas, dusuk vucut agirligi, kortikosteroid kullaniyor olmak, fonksiyonel kapasite dusuklugu; lomber b ge icin ise ileri yas, dusuk vucut agirligi ve kortikosteroid kullanimi oldugu bildirilmistir (5). Guler-Yuksel ve ark. RA'li hastalarda omurga ve kalcada OP ve/veya dusuk KMY oraninin sirasi ile % 11 ve % 25 oldugunu bildirmislerdir (6). Haugeberg ve ark. RA'li kadin hastalarda OP oraninin lomber bolgede %16.8, kalcada ise %14.7 oldugunu ve OP sikliginin RA'li kadinlarda referans populasyonuna gore 2 kat daha fazla oldugunu ileri surmuslerdir (5).


Download Books "Bone Mineral Density in Women with Rheumatoid Arthritis and Related Factors: Controlled Study/Romatoid Artritli Kadin Hastalarda Kemik Mineral Yogunlugu Ve Etkileyen Faktorler: Kontrollu Calisma (Original Investigation/Orijinal Arastirma) (Report)" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "[Download] ~ Bone Mineral Density in Women with Rheumatoid Arthritis and Related Factors: Controlled Study/Romatoid Artritli Kadin Hastalarda Kemik Mineral Yogunlugu Ve Etkileyen Faktorler: Kontrollu Calisma (Original Investigation/Orijinal Arastirma) (Report) ~ by From the Osteoporosis World ~ Book PDF Kindle ePub Free"